Gratis busvervoer voortaan enkel met kaart

donderdag 09 dec 2010

Onze gemeente gaat volgend jaar bij De Lijn 6400 tienrittenkaarten aankopen ter vervanging van het vertrouwde 'gratis busvervoer' met nulticketten . Geïnteresseerde Hoeilaartse busreizigers kunnen deze gratis krijgen. Het zijn specifieke kaarten die enkel voor ritten binnen Hoeilaart gebruikt kunnen worden. 
Wie gewoon was om ’s morgens met een nulticket naar Groenendaal te reizen of ’s vrijdags naar de markt, wie regelmatig het gratis openbaar vervoer in Hoeilaart gebruikte, dient dus op te passen. Vanaf 1 januari 2011 kan je ook binnen Hoeilaart niet langer op de bus stappen zonder te betalen of zonder een vervoerbewijs of abonnement te tonen.
 
Wie zelf geen Buzzy Pazz, geen (gratis)Omnipas 65+, geen andere kaart of abonnement heeft, kan bij de gemeente een gratis tienrittenkaart komen halen, op vertoning van zijn/haar identiteitskaart.
 
Dit kan vanaf woensdag 15 december op drie plaatsen:

  • bij de dienst Onthaal gemeentehuis);
  • bij het Sociaal Huis;
  • aan het loket van de sporthal.

 
Er geldt een beperking van vier kaarten per busreiziger per maand. Men kan pas (een) nieuwe kaart(en) komen halen, wanneer de vorige kaart(en) opgebruikt is/zijn. Bij een tweede en volgende verdeling van de gratis kaart moeten de ontwaarde (gebruikte) rittenkaarten worden binnengeleverd.
 
Daarnaast kunnen gebruikers van een Buzzy Pazz vanaf hun volgende aankoop genieten van 10% tussenkomst. De Lijn zal die 10% automatisch verrekenen. 
 
Het gratis nachtvervoer blijft bestaan. De Lijn in de regio Leuven blijft gratis in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, telkens van 22.22 uur tot 3 uur. Hoeilaart betaalt hiervoor zowat 4000 euro per jaar aan de Lijn.