Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Het leven in Hoeilaart is duurder geworden (persbericht CD&V)

dinsdag 29 jul 2014

Dinsdag 29 juli - U hebt het ongetwijfeld de voorbije weken ook vastgesteld. Aan het begin van de zomervakantie is het leven in Hoeilaart ook voor u fors duurder geworden.
Schrok u, net zoals wij, ook toen u voor het eerst een waterfactuur kreeg van de nieuwe watermaatschappij DE WATERGROEP ? Ook al gaat het maar over een verbruiksfactuur voor de eerste zes maanden van dit jaar, toch is ook voor u de belangrijke verhoging duidelijk zichtbaar.
 
Een voorbeeld uit de praktijk (jong gezin van 2 personen) :
• Kostprijs waterverbruik voor het volledig jaar 2013 : 365,93
• Kostprijs waterverbruik voor de eerste zes maanden van 2014 : 239,07 euro (of 478,14 euro voor een volledig jaar)
Een stijging van deze waterfactuur met minstens 30% !
 
Door de stijging van de waterprijs in Hoeilaart draait u eigenlijk als eindgebruiker op voor de afbetaling van de overnamesom die DE WATERGROEP betaalde aan de gemeente Hoeilaart.
 
Hier stopt het echter niet, het wordt zelfs nog erger. Indien u eigenaar bent van een gebouw in Hoeilaart, ook als is het een bescheiden woning of appartement, dan ontving u wellicht ook recent het aanslagbiljet voor de onroerende voorheffing.
 
Ook geschrokken van de som die u vanaf dit jaar plotseling dient te betalen ? Een voorbeeld uit de praktijk:
• Te betalen onroerende voorheffing in 2013 : 1.348,83 euro
• Te betalen onroerende voorheffing in 2014 : 1.511,78 euro
 
Naast de indexatie, nog altijd een netto stijging van deze belasting met méér dan 10%, veroorzaakt door de forse stijging van de gemeentelijke opcentiemen.
 
Hoe kan dit nu ? Waren zowel Open VLD Hoeilaart en PRO Hoeilaart dan niet duidelijk in hun verkiezingsprogramma? Er was toen toch helemaal geen sprake van de verkoop van de eigen gemeentelijke waterdienst en het stond zelfs zéér duidelijk zwart op wit geschreven dat er in Hoeilaart zeker géén belastingsverhoging zou komen.
Twee duidelijke voorbeelden van het breken van verkiezingsbeloftes door Open VLD Hoeilaart en PRO Hoeilaart.
 
Het extra geld wordt immers vandaag gebruikt voor afbetalen van de fors toegenomen gemeentelijke schuld maar ook voor nieuwe prestige projecten zoals de renovatie van het stationsgebouw van Groendendaal, een gebouw dat zelfs geen eigendom is van Hoeilaart.
 
CD&V Hoeilaart heeft zich altijd verzet tegen de verkoop van de gemeentelijke waterdienst en tegen de ingevoerde belastingsverhogingen.
Ons CD&V alternatief : een efficiënter en duurzamer politiek beleid zonder prestigeprojecten waar Hoeilaart geen nood aan heeft.
 
Patrick Demaerschalk, Jan Van Assche, Alain Borreman, Wim Laureys
Gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart