Hulde aan de gesneuvelden W.O.I, W.O.II en Korea

zondag 24 okt 2010

Naar jaarlijkse traditie eert Hoeilaart op 1 en 11 november ook haar gesneuvelden inwoners.
Tijdens beide wereldoorlogen (1914-1918 en 1940-1945) lieten verschillende Hoeilaartse jonge mannen het leven. Ook tijdens de Korea oorlog (1950-1953) sneuvelde een jonge Hoeilaartse soldaat. Uit erkentelijkheid werden verschillende straten genoemd naar een gesneuvelde. Zo houden we hun nagedachtenis in ere. (klik 'lees verder')
  
Op 1 november verzamelen het gemeentebestuur en verschillende vertegenwoordigers van het maatschappelijk leven in Hoeilaart om 9u45 aan de gedenkzuil der gesneuvelden aan het gemeentehuis in het Jan Van Ruusbroecpark.
  
Na een korte plechtigheid is er een gezamelijke optocht naar de gedenkzuil op het gemeentelijk kerkhof. Aansluitend is er om 10u45 de H. Mis in de Sint-Clemenskerk.
  
Op 11 november vieren we wapenstilstand. Om 10u wordt er een H. Mis opgedragen in de Sint-Clemenskerk ter intentie van de Hoeilaartse gesneuvelden. Na deze mis volgt traditiegetrouw de hulde aan de gedenkzuil der gesneuvelden aan het gemeentehuis gevolgd door een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.
  
Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze plechtigheden en optocht.
 
Zie ook de hulde tijdens 800 jaar Hoeilaart:
Klik hier voor Wereldoorlog I
Klik hier voor Wereldoorlog II