Inboedel huisuitdrijving totaal vernield

donderdag 02 dec 2010

Pijnlijke beelden aan de gemeentelijke loods. De inboedel van twee gezinnen die uit hun huis gezet werden, is maanden bloodgesteld aan de natuurelementen. Alles is goed voor de vuilbak. 
Bij huisuitdrijving is de gemeente verplicht de inboedel te stockeren zodat de mensen de kans krijgen, na vereffening van hun schulden bij de deurwaarder, hun goederen terug te winnen. De wet stelt dat de gemeente de goederen in afwachting moet bewaren als een goed huisvader. Na zes maanden wordt alles eigendom van de gemeente die dan eventueel kosten kan recupereren, door ze te verkopen ...
 
Normaal wordt elke inboedel gestockeerd in een zeecontainer die wind- en waterdicht is. Met de laatste twee inboedels is het anders gelopen, die werden gewoon in een open container achter de loods geplaatst. TV's, salons, meubeltjes, computers, kinderspeelgoed, boekentassen ... alles stond maanden in regen en wind.
 
Zelfs al zouden de eigenaars hun schuld vereffenen, dan nog is hun inboedel niets meer waard. Waarom de gemeente zo slordig omspringt met deze goederen en duidelijk tegen de wet ingaat, is een raadsel. Vooral omdat er plaats is in de zeecontainers. Mensen die uit hun huis gezet worden, hebben grote en uitzichtloze problemen. Door hun inboedel te vernielen, duwen we ze nog wat dieper! Waarom?
 De eerste container is maandag op het containerpark geledigd. Alles werd weggegooid. Schrijnend!