Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Inbraak in kerstchalets en ander politienieuws

dinsdag 24 dec 2013

Op donderdag 19 december om 19.26 uur werd er een inbraak gemeld in twee chalets op de kerstmarkt langsheen de Albert Biesmanslaan in Hoeilaart. Van twee chalets aan de ijspiste werden de houten toegangsdeuren geforceerd.
Dieven op pad  Woensdag 18 december tussen 19.50 uur en 22.17 uur werd er ingebroken in een woning langsheen de Brusselsesteenweg in Hoeilaart. De daders begaven zich naar de achterkant van de woning. Ze gingen de veranda binnen en forceerden achteraan de keukendeur.
Zondag 22 december om 20.38 uur stampte een onbekende de voordeur in van de buurtwinkel langsheen de Albert Biesmanslaan in het centrum van Hoeilaart. De uitbater die zich achteraan in de winkel bevond zag nog een manspersoon weglopen maar kon geen relevante beschrijving geven.
 
Snelheidscontroles
Woensdag 18 december tussen 06.35 uur en 11.30 uur was er snelheidscontrole op de Joseph Kumpsstraat in Hoeilaart. Op de plaats van de controle is de snelheid beperkt tot 50 km/u. Er werden 594 voertuigen gecontroleerd. 38 bestuurders reden te snel en werden geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u (na toepassing van de marge: €95). Dinsdag 24 december zal de flitswagen onder meer te zien zijn langsheen de Rozierensesteenweg in Maleizen.
 
Bom tot ontploffing gebracht in Groenendaal
Vrijdag 20 december omstreeks 17.15 uur werd er een bom uit de tweede wereldoorlog tot ontploffing gebracht op het terrein van de vroegere renbaan van Groenendaal. De bom was afkomstig van een bouwwerf in het centrum van Brussel. De dienst DOVO van het leger kwam ter plaatse en stond in voor het transport naar Groenendaal onder begeleiding van de Wegenpolitie van Oudergem. Op de renbaan werd de bom onder toezicht van de ontmijningsdienst tot ontploffing gebracht. Wanneer men munitie of een gelijkaardig voorwerp ontdekt in zijn omgeving raadt de ontmijningsdienst DOVO aan om het voorwerp te laten liggen en onmiddellijk de politie te verwittigen.
Lees er hier meer over : http://www.mil.be/armycomp/units/index.asp?LAN=nl&FILE=&ID=559&MENU=602&...
 
Controle op dievenbendes en BOB-actie in de Druivenstreek
Zaterdag- en zondagochtend, 21 en 22 december even na 05.00 u, vatte de politiezone Druivenstreek post aan het kruispunt van de Terhulpsesteenweg en de Albert I-laan in Hoeilaart. De aandacht ging voornamelijk naar rondtrekkende dievenbendes maar ook naar alcohol- en druggebruik aan het stuur. 119 voertuigen werden uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. 13 bestuurders reden onder invloed van alcohol en 7 van hen zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Zondagvoormiddag 22 december tussen 10.45 en 11.45 u werden er 47 voertuigen gecontroleerd langsheen de Brusselsesteenweg in Jezus-Eik. Geen enkele bestuurder reed onder invloed. Er werden 2 fiscale processen-verbaal opgesteld voor voertuigen met een buitenlandse nummerplaat. Gelijkaardige acties zullen regelmatig blijven plaatsvinden.
 
Politiezone Druivenstreek: uitzonderlijke openingsuren commissariaten
Naar aanleiding van Kerstmis en Nieuwjaar worden de sluitingsuren van de commissariaten voorzien als volgt:
op dinsdagen 24 en 31 december
Hoofdcommissariaat Overijse open van 08.00 tot 18.00 u
Commissariaat Hoeilaart open van 14.00 tot 17.00 u
op donderdag 26 en vrijdag 27 december
Commissariaat Hoeilaart hele dag gesloten
Hoofdcommissariaat Overijse open van 08.00 tot 20.00 u
op woensdagen 25 december en 1 januari Beide commissariaten gesloten
 
Voor dringende gevallen, waaronder ook meldingen van verdachte toestanden, blijft de politie 24/24 u bereikbaar op het noodnummer 101.