Jongeren veilig op het Internet

maandag 27 sep 2010

MSN, Hyves, Youtube, Runescape, World of Warcraft. Enkele voorbeelden van populaire plekken op internet. Niet voor niets. Er is veel leuks te beleven. Maar er is ook een keerzijde waar ouders zich regelmatig zorgen over maken. Hoe voorkom je scheldpartijen en bedreigingen? Zijn kinderen zich altijd bewust van de openbaarheid van internet? Hoe gaan zij om met extreme beelden van seks en geweld? Tot in hoeverre zijn kinderen zelf in staat om consequenties van hun activiteiten te overzien?  

Vakexperte, Pauline Maes,  maakt ouders en jongeren op een heel interactieve manier duidelijk welke de risico's kunnen zijn van het veelvuldig gebruik van internet (zowel op sociaal als emotioneel vlak en ook op technisch/juridisch vlak). Deze lezingen kent overal in Vlaanderen veel succes door de vlotte en boeiende manier waarop de problematiek wordt aangepast.
 
Pauline Maas spreekt namens Mijn Kind Online. Zij verzorgd sinds 5 jaar lezingen op het gebied van mediawijsheid. Ze komt oorspronkelijk uit de informatica en is moeder van 4 puberkinderen. Ze is auteur van het boek GameMaker4You waarin kinderen zelf computerspelletjes kunnen maken en ze heeft het internetkwartet en het internetmemorie spel ontwikkeld waarin ze kinderen en jongeren laat nadenken over hun internetgedrag.  
 
Deze activiteit is een organisatie van Davidsfonds Hoeilaart, In samenwerking met de ouderraden van de vrije basisscholen “Het Groene Dal” en “Sint-Clemens”, m.m.v. cultuurdienst Hoeilaart, en gaat door nu dinsdag 28 september om 20 uur in de Olympiazaal Lindenhof.