Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Julie Vanstallen schreef boek over vrouwen in het Klein Kasteeltje

woensdag 23 jan 2013

Woensdag 23 januari - Samen met fotografe Lisa Van Damme (De Standaard) en Julie Weyne, schreef dorpsgenote Julie Vanstallen een boek over het leven van vrouwen in het opvangcentrum Klein Kasteeltje. Doel van dat boek was om hun dagelijkse realiteit weer te geven, de mens zeg maar achter de vele cijfers over in- en uitstroom die meestal de media halen. Ze kozen ervoor om met vrouwen te werken omdat zij kwetsbaarder zijn: vaak vluchten ze omwille van het "vrouw zijn" (weg van verplichte huwelijken, besnijdenis of op zoek naar gelijke kansen) & ze zijn ook zwakker op de vlucht (meer risico's op ondergaan van geweld, verkrachting,...).
 
Daarnaast zijn ze vaak lager geschoold en moeten ze voor de meereizende kinderen zorgen. Kortom: vrouwen hebben het zeker niet makkelijk & toch viel het hen op dat ze nog kunnen dromen en af en toe lachen. Dit alles vind je terug in het boek: Transit51

 
Tot 31/01 kunnen geintereseerden trouwens met korting bestellen via www.lannooshop.be/transit51. Het boek komt uit in februaribij uitgeverij Lannoo.
 
Alle info vind je momenteel op www.facebook.com/transit51