Kamikazes gezocht om trein te nemen!

vrijdag 01 jun 2012

Vrijdag 1 juni - In de saga van de spoorwerken gaat de nieuwste aflevering over de trap naar het perron. We kregen een bericht binnen over het grote risico dat de treingebruiker vandaag moet nemen als hij richting Brussel wil reizen.  Niet alleen is de trap zeer steil wat minder sportieve passagiers in de problemen brengt, hij is ook zo onregelmatig gegoten dat je weinig moeite moet doen om te struikelen.Dat zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben.
  
Dat de trap vandaag niet is afgesloten voor het publiek, is op z'n minst onverantwoord.  Het is niet zo zeer de vraag of er een snel een eerste ongeluk komt maar vooral wanneer. Het is zelfs al zover dat sommige treingebruikers uitwijken naar Groenendaal, omdat het risico echt te groot is.   

Op de oorspronkelijke plannen van 2004 waren voor station Hoeilaart trouwens liften voorzien maar die blijken vandaag geschrapt. Het is maar de vraag hoe het verder moet met de toegankelijkheid voor minder mobiele reizigers.
 
Wie deze plannen en de uitvoering ervan heeft goedgekeurd verdient toch wel een diploma van onbekwaamheid! Wie doet hier wat aan?