Knappe acteerprestaties van Reintje Jongvolwassenen! (fotoalbum)

zaterdag 26 okt 2013

Vrijdag 25 oktober - Voor een degelijk stukje toneel ben je in Hoeilaart altijd op de juiste plaats. Dit weekend is het de beurt aan de jongvolwassenen van toneelgroep Reintje die met 'Under Pressure", een stuk van Gijsje Kooter in een regie van Hendrik Van Eycken, zeker niet de gemakkelijkste weg hebben gekozen.
Na "Ch@troom' en 'De Storm' vorig jaar, waren de verwachtingen hooggespannen. Het resultaat mag dan ook gezien worden. Reintje brengt modern theater dat niet onmiddellijk een klassiek verhaal brengt maar eerder graaft in de diepste gedachten van dertigers die, vechtend tegen een burn-out, proberen om de aansluiting met het jachtige en veeleisende leven van elke dag, niet te verliezen: een gigantisch doolhof met veel doodlopende straten. Door die onzekerheid en de vele emotionele knopen worden grenzen verlegd en ontdekken we het slechte in de mens. De wolf legt zijn schapenvacht af. De heimwee om terug kind te zijn, is nooit ver weg.
 
Reintje speelt al zijn troeven uit, vult de scène met mooie jongeren (het oog mag ook wat) die zich volledig geven en dat bezorgde ons een toffe avond. Topkwaliteit!
 
Wie "Under Pressure" nog wil zien, moet zich haasten. Morgen, zaterdag, om 20 uur is de laatste voorstelling. Er is zeker nog plaats.
 
Kaarten kan je verkrijgen bij Mimi's Optiek of aan de kassa.
 
Een dikke proficiat voor de hele ploeg die het verdient dat ook jij er tijd voor maakt.
 
Foto's: JanVA