Kobe Schoofs (ZATeam) geselecteerd voor wereldkampioenschap Veldlopen

dinsdag 17 jan 2012

Op woensdag 11 januari won de 16-jarige  Kobe Schoofs uit Eizer de Belgische ISF-selectieveldloop te Schaffen. De atleet van het ZATeam verkeerde vlak na de Marokko-clubstage onder leiding van Hamid Mousaid dus kennelijk in bloedvorm.
Na de start onderscheidde zich op de heuvelachtige en vooral winderige omloop al snel een elitegroepje van vijf sterke atleten, waaronder Kobe. De vijf leken elkaar niet te lossen maar tijdens de laatste ronde van de 5,2 km begon het parcours zijn tol te eisen en werd het kopgroepje herleid tot drie. Kobe liep op een erg slimme wedstrijd en wachtte tot de laatste 400m om zijn 2 overgebleven concurrenten het nakijken te geven. Op de licht hellende aankomststrook nam Kobe de kop,  niemand kon nog reageren op zijn tempoversnelling en hij kon zegevierend over de finish lopen.
 
Door  deze prachtprestatie mag Kobe in maart dan ook deelnemen aan de internationale ISF-scholenveldloop te Malta, het officieuze wereldkampioenschap voor de scholenveldloop. Wie weet is ook daar een verassing mogelijk?  
Meer info: www.zateam.be