Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kruispunt nu toch in asfalt

donderdag 21 mrt 2013

Dit is een persbericht van CD&V Hoeilaart
 
Enkele weken geleden verscheen er in De Serrist een politiek artikel uitgaande van PRO Hoeilaart over het kruispunt van de Brusselsesteenweg in Hoeilaart met de Sparrebosstraat.
Niemand minder dan OCMW voorzitter Van Raemdonck (en niet de nieuwe schepen van openbare werken Marc Vanderlinden) kwam plotseling naar buiten met ... het spectaculaire nieuws dat het nieuwe gemeentebestuur nu afstapt van hun vorige keuze om de kruispunten van nieuw aan te leggen straten te voorzien van cirkels uit verschillende materialen.
 
De voorbije jaren werden er immers zowel in de Joseph Denayerstraat, de Wijndaalstraat, de Steenbergstraat als de Brusselsesteenweg heel wat kruispunten met cirkels in betonmaterialen aangelegd.
 
Voor CD&V Hoeilaart is het altijd een mysterie geweest waarom er de voorbije jaren voor een dergelijk dure en onveilige oplossing werd gekozen. Blijkbaar deelt PRO Hoeilaart nu eindelijk, na zes jaar, de mening van CD&V Hoeilaart. De heer Van Raemdonck bevestigt nu ook de stelling van CD&V Hoeilaart dat dergelijke cirkels in beton meer kans geven op valpartijen door fietsers en een onduidelijke situatie scheppen voor alle andere weggebruikers.
 
Het blijft een raadsel waarom PRO Hoeilaart nu plotseling van mening verandert, zeker als je weet dat deze partij vroeger met niet minder dan drie schepenen lid waren van het schepencollege en daar de plaatsing van alle andere betonnen cirkels steeds hebben goedgekeurd. Consequent zijn in de politiek is blijkbaar moeilijk voor PRO Hoeilaart.
 
Of gaat het hier misschien over een politieke afrekening met het gevoerde beleid van ex-schepen Henri Vanderlinden van Open VLD Hoeilaart ?
 
Voor de CD&V fractie
Alain Borreman
Patrick Demaerschalk
Wim Laureys
Jan van Assche