Legends Highlanders winnen nipt de Isca & Holar Highland Games (fotoalbum)

woensdag 14 mei 2014

Woensdag 14 mei - Veel 'Schotser' dan dit kon de 'Doendersvolk'- editie van de Highland Games niet zijn. De deelnemers hadden het weer uit de Schotse hooglanden gewoon meegebracht. Tien mannenploegen en drie vrouwenploegen werden bereid gevonden de hele dag roofbouw te plegen op elke vezel van hun lichaam om zeven proeven af te leggen: boomstam werpen, hoogwerpen, gewichtstoten, koffertjes dragen, band flippen, zwaard houden en touwtrekken.
 
Het werd een uitputtingsslag met als ultieme finale het touwtrekken tussen de twee sterkste teams. Ik zou het touw niet willen geweest zijn. De 'Legend Highlanders' wonnen bij de mannen met 2578 punten tegenover 2557 voor de DHL Highlanders. Een nipte overwinning dus, maar oververdiend.  De Hoeilaartse Blauwe Vinken eindigden op de 9de plaats met 1439 punten.
 
Bij de vrouwen wonnen de Celtic Ladies met 916 punten. Duidelijk geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken al is dat een serieus understatement. De volledige uiitslag van de ISca & Holar Highland Games 2014 vind je door de PDF hieronder te downloaden!
 
Een mens zou wel een vlieg willen zijn om te zien hoe al deze spierbundels maandagochtend opstonden. Pijnloos lijkt me uitgesloten. Straffe toeren.
 
Foto's: KarelVA, JanVA en JolienSA
 
Videobeelden volgen nog.

BijlageGrootte
PDF icon Uitslag Highland Games.pdf46.14 KB