Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Markant met 43 naar Ieper

maandag 04 okt 2010

Met 43 deelnemers vertrok Markant Hoeilaart voor haar jaarlijkse busreis op maandag 27 september 2010 naar Ieper en omgeving.  Bij de eerste stop rond 9u konden we genieten van een lekkere koffie en koffiekoeken.
 
Met de lokale gids bezochten we dan de Lakenhalle, de kathedraal, de Engelse kerk, de Menenpoort
en de grote plaats in Ieper, en konden we een lekkere jenever proeven als aperitief.  Na een lekker middagmaal in Nieuwkerke gingen we een bioboerderij bezoeken op de grens met Frankrijk en zagen we enkele van de laatste echte Heuvellandse koeien.  
 
De rondrit bracht ons dan in de sporen van "Den Groote Oorlog" van 14-18, langsheen de talrijke
oorlogsgraven waar duizenden Belgen, Britten, Australiers ... streden en hun leven schonken om "ons" vrede te verzekeren.  We konden zien hoe de duizende graven onderhouden worden door de Commonwealth Community.  
 
Na het avondmaal en enkele aankopen van huisgemaakte pralines keerden we huiswaards - het thuisfront mag ook niet vergeten worden !  
 
Het was een zeer aangename reis en iedereen was erover eens dat deze portie geschiedenis zeker niet vergeten mag worden en doorgegeven moet worden aan de jongere generatie.