Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Met 38 naar Valtournenche (Italië)

donderdag 22 sep 2011

Donderdag 22 september - Vanochtend rond 6 uur vertrokken 38 dorpsgenoten met de autocar naar het Italiaanse bergdorp, Valtournenche aan de flanken van de Matterhorn (Cervino). Dit kadert in het verbroederingsinitiatief dat het gemeentebestuur goedkeurde in de maand mei. Na een busrit van bijna 13 uur bereikte de delegatie rond 19u45 de bestemming. Het is hier prima weer.
 
In Valtournenche viert men dit weekend de terugkeer van het vee uit de bergen. Hoeilander.be stuurde een ploeg mee en zal de volgende dagen berichten over dit gebeuren.
 
Vorige week, redelijk onopvallend, was een vijf man sterke delegatie te gast op het Druivenfestival. Veel contact met onze verenigingen en bevolking is er echter niet geweest. Welke o.a. culturele uitwisselingen er in de pijplijn zitten is nog onduidelijk. Wij zijn benieuwd of dat na dit weekend wat duidelijker wordt.Zaterdag tijdens het grote feest, zal onze delegatie de Italianen laten proeven van onze Hoeilaartse druiven en kaastaart.
 
Meer nieuws volgt!