Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Onwettige loonsverhoging in OCMW Hoeilaart

zondag 29 aug 2010

De gouverneur van de Provincie Vlaams-Brabant heeft nogmaals een beslissing van de PW en Open VLD meerderheid in de OCMW-raad geschorst.

Bij de oprichting van het nieuw rusthuisgebouw, heeft het OCMW beslist om het rusthuis om te vormen tot een woonzorgcentrum. Om dit woonzorgcentrum te leiden, heeft men een directeur nodig.

De PW en Open VLD meerderheid, onder leiding van OCMW voorzitter Van Raemdonck, vond dat de functie van directeur van het woonzorgcentrum een hogere verloning mocht krijgen.
Maar hiervoor moest eerst de rang (lees weddeschaal) van de functie van directeur aangepast worden. Deze aanpassing werd door de OCMW raad goedgekeurd, maar nu dus geschorst door de gouverneur. 

Nu blijkt immers dat er nergens in de sectorale akkoord voorzien is dat een directeur van een woonzorgcentrum dergelijke hoge verloning zou krijgen. Men wou dus de functie van directeur van het woonzorgcentrum hoger verlonen, dan overal in Vlaanderen van toepassing is. 

De gouverneur heeft aan het OCMW van Hoeilaart laten weten dat deze beslissing dus onwettig is en niet doorgaat.