Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Oude filmpjes van Hoeilaart en de streek

vrijdag 03 dec 2010
play video

Op zaterdag 4 december om 20 uur stelt Lena Dewaegenaere in het gemeenschapscentrum De Bosuil in Jezus-Eik een verzameling filmpjes voor over de Druivenstreek, vroeger en nu.
 
Lena maakte een selectie uit 8mm en 16mm filmpjes uit de jaren '30, '40 en '50. Het zijn mooie beelden die goed weergeven hoe het er hier aan toe ging, toen.Lena Dewaegenaere is een jonge cineaste. Heel wat materiaal vond zij bij Jan Van Assche Het is trouwens ook hij die de avond zelf wat uitleg zal geven bij de getoonde beelden.
 
Om 21.30uur volgt de film: De laatste zomer.Deze film van streekgenoot Joost Wynant gaat over de zomer van 1996. De raadselachtige Sandrine zorgt ervoor dat de vriendschap tussen vier jongens onder druk komt te staan.
 
Met de opbrengst van de filmavond wil Lena Dewaegenaere haar afstudeerproject bekostigen. Dat wordt een film over de Brusselse kaasmarkt. Info op 02-657.31.79.