Pianist Tom De Rudder aperitieft

dinsdag 03 mei 2011

Er zijn niet altijd groots opgezette tv-shows nodig om muzikaal talent te ontdekken. Soms zit talent verstopt in een klein hoekje of, in het geval van Tom De Rudder, op het podium van het Scoutsdorp tijdens het Druivenfestival 2010. Publieke optredens spraken Tom niet zo aan maar toen kon hij er niet aan ontsnappen. Hij verbaasde het aanwezige publiek met zijn talenten. En omdat Hoeilart graag talent van eigen bodem aan het werk ziet, werd Tom ook gevraagd om het aperitiefconcert van de Meifeesten te verzorgen.
Op zondag 8 mei 2011, vanaf 11.45 uur, in de trouwzaal van het gemeentehuis is het zover. Toegang en aperitief gratis!
 
Tom De Rudder kreeg vanaf zijn achtste pianoles van Hans Lamal aan de muziekacademie van Hoeilaart. Het is dankzij Hans dat hij het pianospel niet alleen uitstekend beheerst maar er ook nog steeds heel veel plezier aan beleeft.
 
Tom is een liefhebber van minimalistische en melodieuze pianomuziek en zijn repertoire bestaat dan ook grotendeels uit dergelijke stukken. “Muziek, en in het bijzonder pianomuziek, moet niet noodzakelijk ingewikkeld zijn om mooi te kunnen zijn”, aldus Tom. Zijn favoriete componisten zijn Wim Mertens, Eric Satie, Yann Tierssen en Ludovico Einaudi.
 
Tijdens het aperitiefconcert zal hij vooral stukken spelen van deze laatste Italiaanse componist. Het werk van Einaudi, 54 intussen en kleinzoon van een voormalig Italiaans president, wordt vaak vergeleken met dat van andere minimalistische pianisten als Wim Mertens, Michael Nyman, Philip Glass en Craig Armstrong maar ook hedendaagse bands als Coldplay, U2 en Radiohead ontsnappen niet aan zijn aandacht. Die verwantschap uit zich niet zozeer in het feit dat Einaudi hun songs covert, want dat doet hij niet, maar meer in het feit dat zijn elegante, compleet uitgepuurde nummers vaak als compacte, buitengewoon melodieuze
composities zijn opgebouwd.
 
Info:
dienst Cultuur en Toerisme, tel. 02 657 05 04, e-mail: cultuur@hoeilaart.be.