Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

PRO Hoeilaart tegen ijspiste (persbericht PRO Hoeilaart)

dinsdag 07 okt 2014

Dinsdag 7 oktober - “We zijn niet tegen de kerstmarkt of winterpret, maar een ijspiste is er echt te veel aan”, zegt voorzitter Sylvie Gahy van PRO Hoeilaart. “Zo’n ijspiste kost héél wat geld en verbruikt enorm veel stroom. Waarom hiermee doorgaan terwijl we deze winter mogelijks stroomtekorten zullen kennen?” PRO is niet tegen de kerstmarkt, PRO is niet tegen winterpret, maar we willen éérst weten hoe zulke prestigeprojecten zich verhouden tot onze ecologische voetafdruk. “Het is niet denkbaar dat we enerzijds de burger vragen om spaarzaam te zijn – de gemeente start binnenkort in samenwerking met distributiebeheerder Eandis een sensibiliseringscampagne – en tegelijk een recreatieve grootverbruiker installeren”, aldus ook Kenny Verbeeck van Jong PRO.
 
“Stellen dat op het ogenblik dat de ijspiste moet gekoeld worden er geen stroompiek zal zijn, is een foute redenering. Het gaat om – algemeen – het stroomverbruik te reduceren doorheen de winter, op elk moment van de dag!” 
 
Ook begrijpt PRO de wil van burgemeester Vandenput niet om over te schakelen op generatoren: “Elke generator die de gemeente ter beschikking heeft tijdens mogelijke black-outs kan beter gebruikt worden voor het woonzorgcentrum, veiligheidsdiensten, een minimumdienstverlening, het gemeenschapscentrum als verzamelplaats, etc. Bij een black-out moet onze energie naar essentiële zaken gaan”, aldus nog Kenny Verbeeck.“Ook vorig jaar hebben we onze coalitiepartner al laten weten dat we ons met deze keuze niet konden verzoenen”, gaat Gahy verder. “We vragen onze coalitiepartner en het organiserend comité dan ook om deze beslissing te herzien en een alternatief te voorzien zoals een plastic rolschaatsbaan of een energievrije kerstmarkt. In het belang van elke Hoeilander en ons milieu.”