Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Programma 67ste Druivenfestival voorgesteld

woensdag 25 jun 2014

Woensdag 25 juni - Het 67ste Druivenfestival wordt er eentje om gewoon van te genieten. Hoe kan het ook anders? Met een verrassend programma, het thema “Glimlach!”, een lichtstoet met 10 praalwagens, veel straatanimatie en verenigingen en vrijwilligers die vanaf 19 september vier dagen voor u paraat staan.
 
Op vrijdag geeft Radio Modern de aftrap. De live-band, Al Paone, zal alles uit de kast halen om het festival swingend te openen. “Voor het tweede jaar op rij kiest de organisatie voor Radio Modern,” vertelt schepen Els Uytterhoeven. “Dit is uitzonderlijk in de geschiedenis van de openingsavond, maar het succes van vorig jaar schreeuwde om meer.”
 
Zaterdag gaat het feest verder tijdens de Nacht van den Doender. Niemand minder dan Balthazar Boma komt de sporthal in lichterlaaie zetten met “Boma on the Rocks”. Daarna kom je te weten welke van de tien praalwagens van de lichtstoet in de prijzen vallen. DJ Kristof Standaert van Nostalgie zal het feestgedruis tot in de vroege uurtjes verderzetten.
 
Tijdens Nerorock, het gratis muziekfestival op zondag, kunnen de festivalgangers genieten van onder andere Raymond van het Groenewoud en Zornik.
 
Maandagnamiddag maken John, Paul, George en Ringo hun comeback. Not the Beatles speelt al jaren met daverend succes de onvergetelijke nummers van The Fab Four.
 
Het volledige programma is terug te vinden op de gloednieuwe website druivenfestival.be.
 
Zondag Jazzdag
 
Nieuw dit jaar is Zondag Jazzdag. “Nu Jazz Hoeilaart naar Leuven verhuisd is, wil 5 voor 12 de jazztraditie die Albert Michiels heeft opgebouwd, verderzetten,” zegt comitévoorzitter Erwin Gysens. “Het gemeenschapscentrum zal daarom op zondag tot een heuse jazztempel omgebouwd worden.”
 
Tutu Puoane, de Yves Peeters Group en de Swing Shift Big Band toveren vanaf 11.30 uur een glimlach op het gezicht van menig bezoeker van het gemeenschapscentrum. In de foyer zorgen verschillende verenigingen het hele weekend door voor drank en versnaperingen.
 
Foto's lichtstoet
 
De lichtstoet, die 40 kaarsjes mag uitblazen, zal een plaats krijgen in de thematentoonstelling. Daarom is de organisatie op zoek naar foto's van de afgelopen edities. Iedereen die zijn steentje wil bijdragen, mag zijn foto's doorsturen naar cultuur@hoeilaart.be of ze bezorgen op de dienst cultuur en toerisme.