Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Provincie willigt beroep in van Hockey & Tennisclub Oranje

donderdag 19 jan 2012

Donderdag 19 januari - De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant willigt het beroep in voor de aanleg van een hockeyveld en tennisterreinen in Hoeilaart.

Op 1 augustus ging Gerard Krol in beroep tegen de stilzwijgende weigering van het schepencollege van Hoeilaart voor de aanleg van sportterreinen, parking, de overdekking van de zittrappen en de aanleg van een bufferbekken in de J. Kumpsstraat 83 in Hoeilaart.
  
De herinrichting en aanleg van de sportvelden omhelst de heraanleg van een hockeyveld met kunstgras en de aanleg van drie openlucht tennisvelden in gravel. De nieuwe tennisvelden komen in de plaats van een bestaand hockeyveld. De nieuwe parking is een aanvulling van de bestaande parking en komt aan het huidige tennisclubhuis en het achterliggende hockeyveld. Dit clubhuis wordt afgebroken en later vervangen door een nieuw clubhuis. Tussen de twee overblijvende hockeyvelden wordt een tribune gebouwd van 50 meter lang en 9 meter breed. Tussen het hockeyveld 2 en de nieuwe tennisterreinen wordt centraal een bufferbekken in de vorm van een wadi met een wateropvangcapaciteit van 260 m“ aangelegd.
 
'De herinrichting van de openlucht sportvelden in Hoeilaart is niet in strijd met het algemene plan van aanleg. Het perceel ligt in een zone voor openluchtsport met beperkte accommodatie. De omvang van de tribune blijft duidelijk binnen de voorgeschreven afmetingen. Door de aanleg van het open bufferbekken en zeven hemelwaterputten is de vrees voor wateroverlast en grondverzakkingen in de buurt ongegrond. Het totaal aantal parkeerplaatsen op de parking is 123. Dit komt overeen met de berekening uit de mobiliteitsstudie. Er zijn werken voorzien om de overlast voor de omgeving te beperken. Het gaat dan om de plaatsing van lichtinstallaties, vangnetten en een geluidswal. Ze moeten onmiddellijk na de herannleg van de sportterreinen geplaatst worden. Om al deze redenen geven we een bouwvergunning voor deze werken', zegt Jean-Pol Olbrechts, bevoegd voor bouwberoepen in het arrondissement Halle-Vilvoorde.