Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Sociaal woonproject Vandenbroeckstraat voorlopig stilgelegd

vrijdag 30 dec 2011

Vrijdag 30 december - De bouw van de 28 sociale woningen en 10 betaalbare (Vlabinvest) appartamenten in de Vandenbroeckstraat dreigt weereens op de lange baan geschoven te worden. De rechtbank van eerste aanleg en de stedebouwkundige ambtenaar hebben de werken laten stilleggen omdat ze pas gestart zouden zijn nadat de geldigheidstermijn van twee jaar verlopen was.
 
Het was Jan De Corte, eigenaar van enkele appartementsblokken in de onmiddellijke nabijheid, die de kat de bel aanbond. De familie De Corte verzet zich al jaren tegen dit project.
De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting betwist de uitspraak maar ziet zich voorlopig genoodzaakt de werken te stoppen. Volgens hen werd met de funderingswerken wel tijdig gestart. Er is daarom onmiddellijk een neiuwe bouwvergunning aangevraagd en de raad van bestuur zal op 9 januari beslissen of de aanvraag behouden blijft.
 
Het is betreurenswaardig dat zoveel jonge en minder kapitaalkrachtige dorpsgenoten in de kou blijven staan terwijl de wachtlijst alsmaar langer wordt. Vooral het feit dat het hier duidelijk om een procedurekwestie gaat, het project is immers volledig goedgekeurd, stemt toch tot nadenken. Eigen belang en politieke beloften liggen aan de basis van de vele vertragingsmaneuvers. Vooral het "niet voor mijn deur' principe haalt het weer van het maatschappelijke belang.
 
Anderzijds wist de bouwmaatschappij dat dit een zeer delicaat dossier was en had ze er beter alles aan gedaan om deze problemen te vermijden.
 
De tientallen jonge gezinnen die een thuis zoeken, zijn in ieder geval de pineut. De voorbije 6 jaar is er geen enkele sociale woning bijgekomen in onze gemeente en dat zal dus nog even zo blijven