Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Toneelgroep Tros brengt "ShowTime, de revue" en viert 35ste verjaardag! (video en enkele foto's)

maandag 24 feb 2014

Donderdag 27  februari 2014 - Op 14, 15 en 16 maart en op 21 en 22 maart 2014 brengt toneelgroep Tros met acteurs uit Hoeilaart en Overijse, een gloednieuwe musical : “ShowTime, de revue”. Deze nieuwe productie werd speciaal door regisseur James Cooke voor Tros geschreven in het kader van het 35 jaar bestaan van de toneelvereniging. De musical wordt telkens opgevoerd in CC Den Blank in Overijse.
Met deze nieuwe productie zal het publiek als het ware meegenomen worden achter de schermen van een echte “revue”. Met het beste artistiek talent van Overijse, Hoeilaart en Huldenberg. Het zal genieten van een authentieke Moulin Rouge sfeer met danseressen die de show zullen stelen, naar hilarische sketches en echte goochelacts, tot muziek en zang waar de toeschouwer kippenvel van krijgt. Dat allemaal in één en dezelfde show.
 
Een 65 koppige cast zal bij die gelegenheid op de planken staan : 20 acteurs, 14 danseressen, 6 koorleden en 27 kinderen. Achter de schermen werken dan nog zo’n 25 medewerkers mee (decor, naai- en kookploeg, make up en haartooi). Dit alles wordt gecoördineerd door het bestuur dat hier maandenlang mee bezig is.
 
Productieleider Willy Vanpee wilde in het kader van deze verjaardag met iets totaal nieuws uitpakken. Iets waar men nog lang zou over spreken. Hij sprak hiervoor James Cooke aan, de regisseur die de vorige Tros-producties tot een hoogtepunt leidde. James regisseerde met name Fame (2010), I Love Musical I (2011), I Love Musical II (2012) en “Ik wil je, de musical” (2013) die hij samen met Thomas van Goethem schreef. Hij co-regisseerde eveneens het hilarische toneelstuk van Jeroen Maes : “Van kwoad no erger” (november 2013).
  
De regisseur wordt in zijn taak bijgestaan door Bart Van Oost, choreograaf, die de danseressen onder zijn hoede neemt. Voor het aanleren van de zang doet hij een beroep op Elke Buyle die ook de zangers begeleidde tijdens de vorige zangproducties.
En voor de muzikale omlijsting krijgt Tros weerom de professionele medewerking van het live orkest onder leiding van Stan Driessen. De technici van Den Blank zullen zorgen voor licht en geluid onder het wakend oog van James.

 
Op een repetitie maakten we de volgende videobeelden (bij zeer slecht licht), gewoon als smaakmakertje. Klik hier! 

Opvoeringsdata
Opvoeringen in CC Den Blank
Speeldata en prijzen :
• Vrijdag 14 maart en zaterdag 15 maar om 20.00 uur. Prijs in voorverkoop : 15 EUR (18 EUR aan de kassa)
• Zondag 16 maart om 15.00 uur. Prijs in voorverkoop : 13 EUR (15 EUR aan de kassa).
• Vrijdag 21 maart en zaterdag 22 maart om 20.00 uur. Prijs in voorverkoop : 15 EUR (18 EUR aan de kassa).
 
Verkoopkanalen
• Online via www.denblank.be + in het cafetaria van Den Blank
• Bij Jeanine Streulens : Tel. : 02 657 13 48
• In Boekhandel De Kelle
• Bij de spelers zelf
 
Over Tros
Tros is een amateurtoneelgezelschap uit Overijse dat werd opgericht in 1979 en uitgegroeid is tot een van de bekendste gezelschappen in de druivenstreek en dit zowel door zijn uitgebreid repertorium in verscheidene genres als door zijn groot spelerspotentieel. De groep brengt jaarlijks een à twee producties, in een opeenvolging van theater en musical, en brengt jong en oud samen voor het plezier van het acteren.
Meer info : www.toneelgroep-tros.be