Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Valtournenche, dag 1: de wandeling (fotoalbum)

zaterdag 24 sep 2011

Vrijdag 23 september - Na de lange bustocht van gisteren brak vanmorgen de eerste verbroederingsdag aan met het Italiaanse Valtournenche.
 
Op het programma stond eerst een 'jeep' tocht tot aan een hut op ongeveer 2 500 meter. Het werd een wilde hobbelige rit maar dankzij het schitterende weer maakte het uitzicht bij aankomst alles goed. 
Na een aperitiefje en lunch met streekspecialiteiten ging een deel van de groep te voet terug naar beneden. Gids Bruno sprak over een dik uur dalen maar het werd meer dan 2,5 uur stevig stappen. We hebben niemand moeten achterlaten.
 
Om 17 uur werden we verwacht op het gementehuis waar de burgemeester van Valtournenche, de Hoeilaartse delegatie ontving in een mooie raadszaal waar na de gebruikelijke toespraken, enkele geschenken werden uitgedeeld. Deze ontvangst werd gevolgd door een receptie, aangeboden door de middenstand. De avond werd afgesloten met een uitgebreid diner.
 
Echt veel Italianen om mee te verbroederen, zijn we nog niet tegenkomen, maar morgen is er het grote feest met het vee dat in stoet van de bergen komt. Wie weet, gebeurt het dan wel. Graag hetzelfde zonnetje morgen, want het was een zalige dag in een schitterend landschap.