VANAVOND! Bier van eigen kweek - ook proeven
Verspreid over Vlaanderen liggen flink wat kleine brouwerijen waar nog op ambachtelijke manier en met veel liefde bier gebrouwen wordt. Je kan er vaak proeven van pittige streekbieren en kaas. Een leuk verhaal krijg je er meestal gratis bovenop.
Davidsfonds auteur en bierkenner John Verbraeken vertelt voor Davidsfonds Hoeilaart gepassioneerd over de wondere wereld van de Vlaamse microbrouwerijen, en dat op donderdag 7 februari.Hij heeft daarbij veel aandacht voor de geschiedenis van het bierbrouwen, de basisgrondstoffen van bier en het productieproces. Hij schetst ook de hedendaagse evoluties in het Vlaamse bierlandschap. Er is tussendoor voldoende tijd om verschillende ambachtelijke bieren te proeven en er een score aan toe te kennen. Zet je schrap voor een ontspannende, maar tegelijk leerrijke avond over streekbieren van eigen kweek.
Wie tegelijkertijd wil proeven van de bieren en de kaas betaalt daarvoor €7,5
Omdat onze spreker de bieren en kaas zelf meebrengt, vragen wij vriendelijk op voorhand in te schrijven.
Organisatie: Davidsfonds Hoeilaart
Wanneer: donderdag 7 februari om 20 uur
Waar: GC. Felix Sohie
Prijs: Niet-leden €5, leden €4 (bieren en kaas niet-inbegrepen)
Voor info en inschrijving: Mia Soret 02 657 07 68, davidsfonds@Hoeilaart.be