Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vanavond: volks kerstconcert met Balatone, het Ruusbroeckoor en Sopraline

maandag 25 nov 2013

Maandag 25 november - Na het grote en succesvolle kerstconcert “Hoeilanders zingen Kerstmis” van vorig jaar, kiest het Davidsfonds ditmaal voor een meer bescheiden maar toch wel originele formule. Met ‘een Volkse Kerst’ krijg je de vooral Vlaamse kerstliedjes te horen, muzikaal begeleid met echte volksinstrumenten zoals de draailier, de doedelzak,banjo, mandoline, fluitjes, gitaar, accordeon en percussie. Daarvoor wordt een beroep gedaan op de Hoeilaartse volksmuziekgroep ‘Balatone’ die op dit vlak hun pluimen al verdiend hebben.
 
Vaak vinden de populaire kerstliedjes die in haast alle Europese talen gezongen worden , hun oorsprong in de volksmuziek zodat ze met dit kerstconcert vooral opnieuw ‘thuis komen’; terug naar de wereld van de stalletjes, de herbergen en de marktpleinen.
 
Natuurlijk gebeurt dit met het grootste respect voor tekst en melodie van dit zalige repertoire dat bij elke muzieknoot een vlammetje aanwakkert in de zovele harten van al wie van goede wil is.
De volksmuziekgroep ‘Balatone’ wordt hierin bijgestaan door het tienerkoor ‘Sopraline’ en het Ruusbroeckoor. Er zal ook een meezingmoment zijn.
 
Het kerstconcert van het Davidsfonds staat al jaren garant voor kwaliteit en sfeer. Ook dit jaar wordt een glaasje Cava en lekker kerstgebak gratis aangeboden.
 
Kaarten voor deze onvergetelijke avond zijn verkrijgbaar bij de cultuurdienst in het GC Felix Sohie en bij Mimi’s Optiek. In voorverkoop betaal je €8, aan de kassa €9.
 
Een volkse Kerst
Zaterdag 21 december 2013 om 20 u in de Sint-Clemenskerk

 
Voor meer info: davidsfonds@hoeilaart.be of 02 657 07 68 (Mia Soret)