Vandaag 35 jaar geleden: 800 jaar Hoeilaart

maandag 29 nov 2021
play video

Wie al een aantal jaar meegaat, weet hoe snel de tijd vliegt. Er zijn momenten dat dat bijzonder duidelijk wordt. Het laatste weekend van november 1986, vandaag net 35 jaar geleden, op 28, 29 en 30 november, vond in de Sint-Clemenskerk het totaalspektakel "800 jaar Hoeilaart" plaats, een evenement waar meer dan 300 dorpsgenoten aan deelnamen.
 
Wie er aan heeft deelgenomen, zal dit nooit vergeten. Totaal onverwacht groeide "800 jaar Hoeilaart" uit tot een van de mooiste en warmste gebeurtenissen, ooit in ons dorp opgevoerd. Meer dan 1500 toeschouwers, verdeeld over drie dagen, woonden het spektakel vol muziek, toneel, zang, dans en geschiedenis bij.
 
De beelden van deze Hoeilaartse hoogdagen, uit de tijd dat video nog primitief was, zijn beschikbaar op Hoeilander.be. Hieronder vind je een keuzemenu naar alle fragmenten. In deel 1 gaat het vooral over geschiedenis, deel 2 brengt de oude Hoeilaartse liedjes opnieuw tot leven

      Pauze

De beeld- en klankkwaliteit is niet optimaal maar toch voldoende om de sfeer van toen op te snuiven en te genieten van de prestaties van zoveel dorpsgenoten. Een aantal van hen is al een tijdje niet meer onder ons. Met deze pagina wil Hoeilander.be hulde brengen aan al wie toen,
 
25 jaar geleden, heeft meegewerkt aan dit onvergetelijk totaalspektakel. Hopelijk ontroeren deze fragmenten vandaag nog evenveel mensen als toen! Wij onthouden er in ieder geval de warmte en de vriendschap van. Een dikke merci.
 
Veel kijkgenot!
 
Wil je meer lezen over '800 jaar Hoeilaart', klik dan hieronder om de bijlage te downloaden die 10 jaar geleden door het weekblad "De Serrist" werd gepubliceerd.

BijlageGrootte
PDF icon 800j Hoeilaart -20 jaar-2_0.pdf941.71 KB