Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Werken Brusselsesteenweg starten op 6 februari

zaterdag 21 jan 2012

Zaterdag 21 januari - Het is eindelijk zover. Na de vele maanden voorbereidingen van de nutsmaatschappijen begint de aannemer vanaf 6 februari aan de heraanleg van een van de langste straten van onze gemeente: de Brusselsteenweg. Het gaat om de twee eerste fazen, van de Marcel Félicéstraat tot de Edm. Vandervaerenstraat.
 
Het worden bijzonder ingrijpende werken met in de eerste plaats een volledig nieuw gescheiden rioleringsstelsel, wat het voor de bewoners niet altijd even makkelijk zal maken om hun thuis te bereiken. Ook wie in een zijstraat woont, zal het geweten hebben, want parkeergelegenheid zal schaars worden, onder meer omdat er op diverse plaatsen parkeerverbod komt. De werken gaan ongeveer een jaar duren. Voor de zomervakantie zou het gedeelte tot aan de Jos Biesmansstraat afgewerkt moeten zijn.
 
Vooral de handelaars boven maken zich zorgen over de toekomstige  bereikbaarheid van hun bedrijf. De uitleg, tijdens de infovergadering, vorige donderdag in een veel te kleine kasteelhoeve, over de omleidingen, was nogal warrig en vluchtig. Een vergadering specifiek met de handelaars dringt zich op.
 
Het is ook jammer dat het verkeersplan niet aan de verkeerscommissie voorgelegd is.
 
Dergelijke ingrijpende werken kunnen niet zonder overlast en alle betrokkenen zullen sowieso een grote voorraad geduld en begrip moeten opdoen. Maar achteraf doet het resulaat dat gelukkig allemaal vergeten!