109 enthousiastelingen vierden 10 jaar Nordic Walking (fotoalbum)

woensdag 10 aug 2016

In 2006  werd een nieuwe sportclub boven de doopvont gehouden. De grote mentor en begeleider was de betreurde Luc Derwael die met zijn aanstekelijk enthousiasme een aantal mensen uit de Druivenstreek de eerste stappen van het Nordic Walken bijbracht. Al gauw zou er een vaste kern van een aantal sportievelingen ontstaan binnen het Z.A.Team die op woensdagavond en zondagvoormiddag de walking poles namen en de kilometers afmaalden. Hun voorbeeld kreeg veel navolging want al gauw werd er in alle uithoeken van Vlaanderen gewalked. De vereniging ‘You never walk alone’ was geboren.

Verleden zondag werden alle Nordic Walkers van de vereniging ‘You never walk alone’ en het Z.A.Team uitgenodigd om in het prachtige Zoniënwoud een jubileum- walk te houden. Met 109 vertrokken ze rond 10 u. voor een 10 km lange tocht die hen langs vele mooie plekjes van het woud zouden leiden. Onder andere de mooi gerestaureerde Koninklijke Loge op de paardenrenbaan was een van de bezienswaardigheden van deze wandeling.

Voorzitter Herman Baeyens van ‘YNWA’  en de werkgroep van de Z.A.-walkers waren dan ook bijzonder trots dat zoveel leden hun oproep hadden beantwoord. Samen met enkele medewerkers van zijn bestuur en van het Z.A.Team werd voor een mooie omkadering gezorgd. Eerst was er de 10km lange tocht die even onderbroken werd voor een intiem herdenkingsmoment voor de betreurde Luc Derwael. Hij was de figuur waarrond  alles draaide. Hij was niet alleen de lesgever en de trainer,  ook de reizen naar Jersey, de verblijven in het Eifelgebergte en de maandelijkse speciale walkings waren zijn verwezenlijkingen. Helaas heeft het noodlot er anders over beslist en overleed Luc op 29/10/2012  na een aanrijding door een auto.  

Na de deugdoende wandeling kregen de deelnemers een glaasje bubbels aangeboden  en gelegenheid tot napraten in het mooie kader van de oude Groenendaalse  priorij.

Voor een klassieke, maar zeer lekkere en verzorgde BBQ trokken  de deelnemers naar Overijse waar zij in ‘Tram 1’ bijzonder hartelijk werden  verwelkomd.  Herman en zijn medewerkers kunnen dan ook terugblikken op een waardige viering van 10 jaar Nordic Walking mede dankzij sponsor Delhaize Hoeilaart.  - SDR