10de kwis van Dynamo Wijndaal kent spannende afloop! (fotoalbum + puntentabel)

zondag 05 mrt 2017

Vrijdag liep de theaterzaal van het GC Felix Sohie weer volledig vol voor de 10de kwis die Dynamo Wijndaal organiseerde. Ook ditmaal gaat de opbrengst ervan naar Voedselhulp Overijse die actief is in de druivenstreek. De vrijwilligers van Dynamo Wijndaal steken hiermee de vrijwilligers van Voedselhulp graag een hart onder de riem en willen zo ook hun steentje bijdragen aan de strijd tegen verdoken armoede en de hulp die geboden wordt. Voor meer info:  www.voedselhulp-overijse.be.  

Deelnemers kregen 6 vragenrondes met telkens 7 vragen voorgeschoteld en uiteraard mochten ook de muziek-, puzzel-, herkennings- en fotoronde en de vraagstukken niet ontbreken. Vooral dat laatste zorgde voor heel wat gepijnigde hersenen blijkbaar. Will Tura liep als rode draad door de avond. De meeste ploegen waren het er na de 2de tip al over eens dat hij het wel moest zijn die gezocht werd en dat zorgde in de einduitslag dan ook niet voor al te grote verschillen in punten voor die ronde. Heel wat ploegen waren mekaar waard, dat bleek uit de puntentelling die doorheen de avond gelijk opging.

Spannend bleef het tot het eind toen bleek dat er een gedeelde 1ste plaats was en de ploegkapiteins voor een paar extra muziekvragen op zoek moesten naar de juiste  antwoorden. "K GA T ZEGGEN" haalde het uiteindelijk van "Tennis De Jonge Wingerd" en werd op de voet gevolgd door de 3de in het rijtje: "Voedselhulp Orakelt". Er vielen 111 punten te rapen en dan is een totaal van 85 (+1 in de schiftingsvraag) zeker niet slecht voor de eerste in de rangschikking.

De volledige puntentabel vind je in bijlage. Dynamo Wijndaal viert dit jaar zijn 45ste verjaardag en hoopt die niet alleen op het voetbalveld in schoonheid af te ronden. Net als vorig jaar wil men graag binnenkort een mooie cheque overhandigen aan het goede doel waarvoor deze avond georganiseerd werd. Daarom ook worden nog een keer alle helpende handen, spelers, vrijwilligers en vooral ook de sponsors van harte bedankt voor hun medewerking.

En uiteraard mogen alle deelnemers niet ontbreken in dit rijtje. Bedankt voor jullie enthousiaste deelname en steun!

Foto's en verslag: MDR