10e editie Sexy Summertime Festival was gezellige topper!

dinsdag 13 aug 2019

Het weerbericht had mooi weer voorspeld, en dat is altijd de beste start voor een openluchtfestival met strandallures. Deze 10e editie van Sexy Summerfestival, een organisatie van Jong Davidsfonds, had dus geluk, al is mooi weer natuurlijk maar een deel van de belevenis. SST heeft de voorbije jaren vooral geïnvesteerd in muzikale kwaliteit en een leuk en gezellig ingericht festivalterrein. De prima geluidsinstallatie en de heerlijke cocktails waren een surplus dat je jammergenoeg niet overal tegenkomt.

Met 'LIKE ME', dat samen met de gemeentelijke vrijetijdsdienst werd geprogrammeerd, werd duidelijk een hoofdvogel binnengehaald want het publiek, jong en oud, kwam massaal opdagen en smaakte de vele Vlaamse liedjes in een nieuw popkleedje. De jongens en meisjes genoten duidelijk zelf van hun bezoek aan ons 'Glazen Dorp' en hun zangprestaties waren meer dan behoorlijk. Wat sommigen ook durven beweren, LIKE ME is echt wel top. Wie neerkijkt op al die Vlaamse liedjes zal nooit te bekeren zijn maar die verzuurdheid is gelukkig aan het uitsterven. Trouwens, wie zaterdag aandachtig was en in 2013 de musical 'IK WIL JE' van toneelgroep TROS heeft gezien, zal gemerkt hebben dat TROS zes jaar geleden veel van deze liedjes al min of meer op dezelfde wijze bracht. Knap van TROS om de muziekmarkt zoveel op voorhand te vatten.

Kort samengevat, Sexy Summetime Fetsival is een vaste waarde voor de zomerse Hoeilander die houdt van gezelligheid, beleving, leuke muziek, lekkere coktails en niet te veel drukte. Een festival dat vooral kwaliteit ambieert. Een afgewerkt geheel waar we als Hoeilander best trots op mogen zijn!.

Foto's: Jan Van Assche