9de Wijndaalquiz betwist door 32 ploegen! (enkele foto's + scorebord)

zondag 13 mrt 2016

Vrijdag ging de 9de Wijndaalkwis door, ook deze keer georganiseerd voor het goede doel. Net als vorig jaar koos Dynamo Wijndaal ervoor de opbrengst van deze avond te schenken aan vzw Voedselhulp, een vrijwilligerswerking die mensen in de Druivenstreek helpt door de verdeling van voeding, kleding, klein materiaal, huishoudgerief, speelgoed ,... Liefst 32 ploegen leverden maximum 6 deelnemers. Deze onverwachte opkomst zorgde ervoor dat de theaterzaal van het GC Felix Sohie maximaal gebruikt werd. Met enige vertraging (na het bijplaatsen van tafels en stoelen en het maken van extra kopies) werden de eerste vragen afgevuurd.

6 vragenreeksen met doordenkers rond de thema's film, koken, sport, geschiedenis, wetenschap, economie, raadseltjes,... werden afgewisseld met een fotoronde, vraagstukken, muziekronde, herkenningsronde over gebouwen en een puzzelronde, ...

Wie na de eerste tip het antwoord wist te vertellen op de rode draad kon 15 extra punten verdienen. Bij de start van een nieuwe vragenreeks volgde telkens een nieuwe tip, weliswaar voor minder punten. Met de inzet van de joker werd het behaalde resultaat van een vragenronde verdubbeld In totaal konden 139 punten behaald worden (vragenrondes: 48 - fotoronde: 20 - herkenningsronde: 20 - puzzelronde: 10 - vraagstukken: 10 - muziek: 8 - rode draad: 15 - joker: 8).

Laureaat van de avond werden 'de Copains', zij behaalden 71% of 99 punten. Zij werden door een vijftal ploegen op de voet gevolgd. Het volledig overzicht van de behaalde punten vind je hierbij. Dat het spannend bleef tot het laatste moment, blijkt uit de gegevens. Hoewel sommige vragen af en toe toch wat wenkbrauwen deden fronsen, waren de reacties achteraf plezant om horen. Het moet niet altijd té gemakkelijk zijn en het mocht vooral een plezante avond zijn... Zo was het ook.

Met dank aan de sponsors, aan de opstellers van de vragenreeksen, aan alle vrijwilligers die hun steentje bijdroegen voor en achter de toog, in de zaal,... en uiteraard aan alle deelnemers die Dynamo Wijndaal hopelijk volgend jaar terug mag zien bij de 10de editie.

(met dank aan MDR)

BijlageGrootte
PDF icon Scorebord Wijndaalkwis 2016.pdf52.73 KB