Betere bewegwijzering naar Hoeilaart (persbericht CD&V)

maandag 29 feb 2016

Iedere automobilist weet dat de aanduiding van onze gemeente Hoeilaart op de RO (Ring rond Brussel) vandaag onvoldoende is. Om méér bezoekers op een veilige manier naar Hoeilaat te krijgen is een goede bewegwijzering dan ook noodzakelijk. Dit is ook belangrijk voor het toerisme en de horeca in Hoeilaart. CD&V Hoeilaart heeft het initiatief genomen om dit probleem aan te kaarten bij de wegbeheerder, het Agentschap Wegen & Verkeer van Vlaams-Brabant.

Dit agentschap laat nu aan CD&V Hoeilaart weten er op korte termijn een aantal nieuwe initiatieven zullen genomen worden. Op de Ring Rond Brussel zal er, komende vanuit de richting van het Leonardkruispunt naar Waterloo, op een afstand van 800 meter voor de afrit aan de brug van Groenendaal het bestaande verkeersbord vervangen worden door een nieuw retroreflecterend bord waar de naam “ HOEILAART” wordt toegevoegd als bestemming.

Ter hoogte van de afrit zelf komt er ook een nieuwe opstelling en tot slot zal ook het kruispunt zelf aan de brug van Groenendaal aangepakt worden zodat de verschillende bestemmingen die via dit kruispunt bereikbaar zijn beter aangeduid worden.

CD&V Hoeilaart hoopt hiermee een duidelijkere en veiligere verkeerssituatie te bekomen.

Alain BORREMAN, Patrick DEMAERSCHALK, Wim LAUREYS, Jan VAN ASSCHE (Gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart)