De Hoeilaartse GROS trekt €750 uit voor Libanon

woensdag 26 aug 2020

Na de explosies op dinsdag 4 augustus 2020 in de Libanese hoofdstad, verlenen teams van Artsen Zonder Grenzen (AZG) in Libanon hulp aan de inwoners van Beiroet, in de meest getroffen wijken. GROS Hoeilaart steunt deze hulp en geeft 750 euro noodhulp.

MOBIELE TEAMS IN ACTIE 

In Mar Mikhael, een van de wijken in Beiroet, behandelt een mobiel team van AZG gewonde mensen en voert het consultaties uit voor patiënten met niet-overdraagbare ziekten (zoals diabetes). Het team bezocht ook de inwoners van Mar Mikhael om de continuïteit van de behandeling van patiënten met chronische behandelingen te verzekeren. Een maatschappelijk werker van Artsen Zonder Grenzen biedt ook psychologische eerste hulp en verwijst patiënten door naar andere diensten in de stad. 

Ook in het Karantina-district voert AZG medische activiteiten uit, binnen een speciaal opgericht centrum. Een medisch team legt er huisbezoeken per ambulance af om gewonden, mensen met niet-overdraagbare ziekten en mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, te behandelen. Ze verwachten dat behoeften rond geestelijke gezondheid in deze buurt erg hoog zullen zijn, omdat dit kort bij de plaats van de explosies ligt en het aantal mensen dat daar omkwam.  

DISTRIBUTIE VAN WATER- EN HYGIËNEKITS 

In Mar Mikhael, en de komende dagen in Karantina, zal AZG ook hygiënekits en luiers voor baby's verdelen. Ze leveren plastic zeilen aan de vele mensen die er naar vragen om hun vernielde ramen en daken te bedekken. AZG heeft een waterpunt geïnstalleerd in Mar Mikhael en is bezig met de installatie ervan in Karantina. In deze twee wijken blijven de teams ook flessen water uitdelen aan huizen. 

ELKE GIFT IS BELANGRIJK WANT ELK LEVEN TELT  

AZG heeft elke steun nodig zodat ze medische hulp kunnen bieden aan mensen in nood, aan slachtoffers van conflicten en natuurrampen in meer dan 70 landen. 99% van hun fondsen komt van particuliere schenkers. Ook u kan AZG helpen door een bijdrage te storen op Artsen Zonder Grenzen - BE73 0000 0000 6060  (BIC: BPOTBEB1) - Mededeling: IN 

Fiscaal attest 

Als je over een heel jaar minstens €40 schenkt aan Artsen Zonder Grenzen, ontvang je een fiscaal attest. Voor elke schenking van €40 of meer in 2020 profiteer je van een uitzonderlijke belastingvermindering van 60%, tegenover de gebruikelijke 45%. Een gift van €100 kost je dus eigenlijk maar €40. Deze attesten worden uitgereikt door de Belgische overheid.