De Hoeilaartse Parels zijn uitgereikt! (video)

dinsdag 05 mrt 2024
play video

Na een volle, meer dan sucesvolle dag 'Iedereen Felix', de hoogdag van onze culturele verenigingen, was het zaterdagavond tijd voor de uitreiking van de Hoeilaartse Parel 2024, een tweejaarlijkse hulde aan onze waardevolste Hoeilanders. Voorzitster vand e cultuurraad Els De Greef nam de honneurs waar en kon op die manier hulde brengen aan de drie finalisten uit de categorie 'Verenigingen", met brons voor '5voor12' Jazz@Felix, zilver voor het vrijwilligersteam van de onthaalpoort Groenendaal en goud, de Hoeilaartse Parel 2024, voor NEROROCK. IN de categorie 'Personen' was het brons voor Christiane Vanderoy, zilver voor Ghislain Dewolf en goud, de Hoeilaartse Parel 2024, voor WIM MARIS. In ieder geval een dikke proficiat voor alle laureaten.

We wensen WIm Maris veel succes met zijn nieuwe uitdaging in Huldenberg maar vinden het bijzonder spijtig dat de gemeente niet alles in het werk gesteld heeft om deze uitzonderlijke goede kracht - Wim werkte in het GC Felix Sohie - in Hoeilaart te houden. Wat een flater!

Opvallend was ook de afwezigheid van de burgemeester en alle schepenen (vier) van de OpenVLD (de hele dag trouwens). Je zou verwachten dat toch minstens een delegatie aanwezig zou zijn op de uitreiking van Hoeilaarts belangrijkste eerbetoon. Team1560 bleef echter voltallig weg. En dat in een verkiezingsjaar? WIj begrijpen er in ieder geval niets van en voelen dit aan als een pijnlijke belediging. Het Hoeilaarts cultureel verenigingsleven verdient immers respect.