De muziek waar Felix Sohie zelf naar luisterde! VANAVOND!

dinsdag 31 okt 2023

Op 14 november brengt 'Plezant & Interessant' een concert met muziek uit het einde van de 19e eeuw, gecomponeerd door Hoeilander 'Désiré Leclercq' (1844 - 1908). Felix en Désiré waren in hun jeugd speelkameraden (ze woonden rechtover elkaar in de huidige 'Felix Sohiestraat'. Die vriendschap bracht hen vaak samen, o.a. bij de stichting van de Hoeilaartse Harmonie in 1866.

Het concert op 14 november is het vierde uit de reeks "Hoeilaartse Melodieën in concert" en kwam tot stand dankzij de vondst van tientallen partituren met liederen uit kluchten en andere evenementen die in die beginperiode van onze druiventeelt voor vertier zorgden tijdens de donkere winterdagen. Gebeurtenissen waar Felix en zijn familie ongetwijfeld ook op aanwezig waren.

Désiré was een goed opgeleid componist die blijkbaar een onbeperkte inspiratie had en met zijn vaste tekstschrijven, Casimir De Bruyne een behoorlijk repertoire neerschreef dat met zorg bewaard wordt in het Hoeilaarts archief.

De muziek van Désiré Leclercq werd al vaker van onder het stof gehaald door Jan Van Assche. Hij gebruikte twee liederen voor het totaalspektakel '800 jaar Hoeilaart', voor het Druivenfestival van 1994, voor 'Ik was 14 in '14', het spektakel over Hoeilaart en W.O.I, tijdens de lezing en de concerten van Hoeilaartse Melodieën in 2016, 2017 en 2018 en natuurlijk ook voor 'Felix, de musical'.

Dit concert gaat door in het GC Felix Sohie, op 14 november 2023 om 20 uur. De avond wordt opgeluisterd door Sarah Mertens, Joris Bosman, Jan Van Assche, Koen Mertens, Alex Puttemans en begeleid door Willy Vervloet aan de piano.Kaarten kan je bestellen op https://www.felixsohie.be/hoeilaartse-melodieen-concert-4-desire-leclercq-special of aan de balie van het GC Felix Sohie. Er is nog plaats!