De Onafhankelijke Vrouwenbond stopt ermee, na 30 jaar! (enkele foto's)

vrijdag 11 mrt 2016

De Onafhankelijke Vrouwenbond “Het Eekhoorntje” werd opgericht in 1985 en heeft er vorige zondag, tijdens een etentje ‘bij Victorine’ een punt achter gezet. De eerste voorzitster was Mevrouw Van Bol, later opgevolgd door René  Swinnen. De vereniging had tot doel mensen samen te brengen en samen te genieten. Voorzitster, Marie Paule Delil stuurde ons dit tekstje:

Talrijke eendagsuitstappen met de bus, af en toe voor meerdere dagen, het heeft de leden jarenlang veel plezier bezorgd!  Al die bijzonderste steden en bezienswaardigheden, bijzondere bedrijven met zeer moderne technische mogelijkheden zoals de drukkerij “  Het Laatste Nieuws”, “ Het Verdeelcentrum van  Colruyt in Halle”, de Bakkerij “La Lorraine in Ninove”, kastelen, fuschia-, tomaten-, asperge- en palingkwekerijen, de abdij van Orval, de streek van de Somme, de stad Lille, de Moezelstreek, de Eifel en nog vele andere buiten de grenzen.

Met heel veel spijt, voor al mijn leden die ik moet teleurstellen; moet ik afscheid van hen nemen en hen langs deze weg nog eens bedanken voor hun vriendschap en hun trouw.

Marie-Paule Delil

Jammer dat alweer een vereniging na een bloeiende werking genoodzaakt is te stoppen. Vooral in de senioreniwerking is er vandaag nood aan meer in plaats van minder. Het wordt duidelijk hoogtijd voor nieuwe initiatieven.