Druivenfestival 2018 doet het licht aan! (persbericht)

zaterdag 03 mrt 2018

Van 14 tot en met 17 september 2018 zet het Druivenfestival Hoeilaart weer op zijn kop. Dit jaar zal het thema “Licht aan!” de verbeelding prikkelen van duizenden bezoekers. De organisatoren zijn druk bezig met de opmaak van het programma en lichten al een heel klein tipje van de sluier op.

Licht aan!

“Licht en vuur zijn thema’s die mensen al sinds de oertijd inspireren,” vertelt comitévoorzitter Erwin Gysens. “Natuurlijk hebben we onze fantastische lichtstoet en het betoverend vuurwerk die perfect binnen dit thema passen. Maar voor deze editie willen we Hoeilaart letterlijk en figuurlijk in de spotlights zetten.”

De organisatoren hebben zelfs even gedacht om de naam ‘Druivenfestival’ tijdelijk om te toveren tot ‘Lichtfestival’. Zowel de straatanimatie en de programmatie, als het straatbeeld zullen LICHT uitstralen. Dit jaar zal het Druivenfestival er eentje zijn met nòg meer ooh’s en aah’s.

Openingsavond

De openingsavond wordt dé grote vernieuwing van deze editie. Deze avond zal dit jaar op het Gemeenteplein in openlucht plaatsvinden.  Gratis en voor iedereen. “Reserveer vrijdag 14 september alvast in jullie agenda,“ garandeert schepen Els Uytterhoeven, “want dit mag je echt niet missen. Het wordt een spektakel van groot formaat” De organisatoren maken rond het begin van de zomer het volledige programma bekend, maar het staat nu al vast dat vele Hoeilanders uitkijken naar hun hoogdagen.