Druivenfestival doet het licht aan! (video)

zondag 10 jun 2018
play video

Dit weekend is het weer vier dagen feest. Het programma van het 71ste Druivenfestival staat online. Momenteel zijn meer dan 30 verenigingen en honderden vrijwilligers alle voorbereidingen aan het treffen om Hoeilaart in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar steken alle festivalgangers samen het LICHT AAN! voor de start van het Druivenfestival. Om 21 uur kan iedereen genieten van het adembenemend (open)luchtspektakel, Pedaleando Hacia el Cielo. Theater Tol brengt dit liefdesverhaal, over samenzijn in donkere dagen, over engelen die balanceren tussen hemel en aarde. 

Het Hoeilaartse professionele pianistenduo, Peter Vanhove en Jan Vande Weghe, nodigt tijdens Intiem Klassiek op vrijdag twee talentrijke collega’s uit voor een intiem en gezellig concert: Liesbeth Schepers (sopraan) en Theo Vanhove (klarinet). 

De lichtstoet gaat dit jaar zeker door. Iedereen kan zich inschrijven op lichtstoet@druivenfestival.be. Na de lichtstoet openen de Soulbrothers de Nacht van den Doender. Daarna bewijst 3 of a kind, de geliefde Hoeilaartse dj-set, dat ze als geen ander jong en oud aan het dansen krijgen. 

Het hele weekend bruist het van straatanimatie en muziek met onder andere Nero’s Muzikanten, Mireor, DroneMatic, Lena, Martin Salemi Trio, Steelin’ Delight, Swing Shift Band, Radio Ozon en Muscaloco. 

De jongste festivalgangers komen aan hun trekken in het park. Daar maken ze op zaterdag kennis met Playscape, een surrealistisch landschap van touw, ballen en banden. Op zondag kunnen ze zich dan weer naar hartenlust uitleven op een van de vele springkastelen

Maandagnamiddag komt Udo naar het GC Felix Sohie. Hij brengt ‘Over Prinsen, Over Draken’, een resem emotionele songs waarmee hij de deur van je hart opent. 

De Motoclub pakt dit jaar uit met een heuse driedaagse in de Marcel Félicéstraat. De Serco Dj Vintage Party komt terug. Daarnaast kan je genieten van optredens van 50 years after, Sebi Lee and band en Sebi Lee Solo

En dat is allemaal nog maar het begin. De Nacht van de Jeugd, het Scoutsdorp, Nerorock moeten hun programma nog bekendmaken. 

Voor het volledige programma, klik hier!

Zet Hoeilaart mee in het licht 

De organisatoren zullen binnenkort enkele oproepen lanceren om Hoeilaart voor één weekend om te toveren tot dé lichtgemeente van Vlaanderen. Haal jullie kerst - en sfeerverlichting maar boven, want de mooist verlichte gevels, voortuinen en etalages vallen in de prijzen. 

Ook voor de jongste creatievelingen is er een leuke wedstrijd: ‘Wie ontwerpt het mooiste lichtpotje?’ 

Houd de komende weken en maanden druivenfestival.be dus goed in de gaten.