Druivententoonstelling meer en meer een hobby-gebeuren (fotoalbum)

maandag 18 sep 2017

Het Druivenfestival vierde dit jaar zijn 70ste verjaardag en blijft bovenal het topfeest van onze gemeenschap, al kan je niet om de waarheid heen dat de tijd van het 'Glazen Dorp' wel ver achter ons ligt. Waar vroeger heel België naar Hoeilaart kwam afgezakt om het wonder van de druiven te aanschouwen, is de druivententoonstelling op het gemeentehuis, zoals we die vrijdag ontdekten, van een ander kaliber en heeft dit gebeuren veel van zijn uitstraling verloren. 

Gelukkig zijn er nog de hobbyserristen want met enkel het fruit van de beroeps vul je geen tentoonstelling meer. Die tijd is voorgoed voorbij. Voor wie gek is van de Hoeilaartse druif en haar geschiedenis is dit een pijnlijke zaak, vooral ook omdat niet alle hobbyisten een minimum aan kwaliteit leveren. Er zou wat strenger mogen geselecteerd worden. Kwaliteit is geen vies woord.

Nu de druif haar prominente rol heeft verloren, zou wat meer budget ter beschikking stellen, om de tentoonstelling rond het thema zelf, wat body te geven, geen slechte zaak zijn. Met de middelen die vandaag ter beschikking gesteld worden, is dat onmogelijk! De massa mensen die tijdens het weekend het gemeentehuis bezochten,  verdienden beter. Rond dromen was veel meer te maken, maar koken kost geld! 

Winnaar van de druivenkorf (wedstrijd 2016) was Monique Vandenput. Zij duidde serrist Paul Olieslaeger vorig aan als de exposant met de mooiste druiven.

Deelnemers tentoonstelling (zie PDF in bijlage)

Foto's: JanVA

BijlageGrootte
PDF icon Ingeschreven serristen.pdf30.41 KB