Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Een begraafplaats voor elk doodgeboren kindje

donderdag 29 jan 2015

Op vraag van N-VA Hoeilaart wordt het reglement voor de begraafplaatsen aangepast. Zo krijgen ouders voortaan de kans hun doodgeboren kindje, ook al is het nog maar enkele dagen of weken oud, te laten begraven of cremeren. “Vroeger kon dat alleen bij ongeboren kinderen van minstens twaalf weken. Sinds de wijziging in het decreet op 28 maart 2014, kunnen ouders aanspraak maken op een sterretjesweide, een begraving of crematie, ongeacht de duur van de zwangerschap.”, zegt Michel Joly. Ouders hebben in zulke situaties vaak nood aan een blijvend aandenken aan hun kindje en dit kan helpen hun verdriet beter te verwerken.

Op de gemeentelijke begraafplaats komt een sterretjesweide. Het plekje op het kerkhof komt  er op initiatief van Michel Joly, N-VA-gemeenteraadslid. “Bedoeling van de ‘Sterretjesweide’ is dat ouders er met alle respect afscheid kunnen nemen van hun doodgeboren kindje” zegt gemeenteraadslid Michel Joly. Naar aanleiding van de vraag van N-VA werd op de gemeenteraad van 26 januari 2015 beslist om doodgeboren kinderen, ongeacht de zwangerschapsduur, gratis op het kerkhof een plaats te geven. Of het nu om een aandenken gaat op de ‘Sterretjesweide’ of een traditionele begraving of crematie.