Een Sri Lankaans blitzbezoek aan de wereldwinkel (enkele foto's)

dinsdag 06 feb 2018

De voorzitter van het bestuur van de VZW Martin De Kegel in Sri Lanka, Shiran Maithri en de secretaresse Sudharma Kumudu Mala waren in België voor een congres georganiseerd door World Mouvement for Christian Workers. Daar werd gretig gebruik van gemaakt om ze even in ons midden te hebben. Zo belandden ze eerst in Hoeilaart. Agnes Van Geyseghem zorgde voor een leerrijk bezoek aan de Oxfam wereldwinkel. Twee zeer gemotiveerde vrijwilligers stonden hen te woord. Ze gaven een duidelijk beeld van de Oxfamwwerking. 

Shiran en Sudharma waren zeer verrast er producten te ontdekken uit Sri Lanka. Op hun beurt legden zij uit hoe belangrijk de samenwerking en de afname van producten uit Sri Lanka zijn voor de plaatselijke boeren en ambachtslui. Shiran gaf een duidelijk beeld van wat de VZW Martin De Kegel inhoudt en realiseert in Sri Lanka. Agnes en Jeanine werden hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet, de Gros en  de vele Hoeilanders voor hun solidaire steun.

Dit leerrijke bezoek werd op een gezellige manier afgesloten bij wijnatelier "Holar & Isca" en in eethuis "De Commerce".