Familie Muyldermans boven op kaastaartenwedstrijd 2017 (enkele foto's)

zondag 10 sep 2017

De vooropening van het Druivenfestival, de kaastaartenwedstrijd, zorgde zondag voor een niet alledaagse uitslag. Niet minder dan vier leden van de familie Muyldermans vielen in de prijzen. Het aantal deelnemers lag voor deze editie niet echt hoog. Er werden acht taarten ingediend in de categorie 'Authentieke kaastaart' en vijf in in de categorie 'creatief'. De jury kon dus alle tijd nemen om te proeven en te beoordelen naar uitzicht en smaak. Dit was het resultaat:

Creatieve kaastaart:
  1. Hermelien Van Camp (86 punten - taart X)
  2. Christine Van Orshoven (81 punten - taart V)
  3. Gaëtan Muyldermans (77 punten - taart Z)

Andere deelnemers: Sarah Leroy en Hélène Fôret)

Authentieke kaastaart:
  1. Felix Muyldermans (83 punten - taart 15)
  2. Rozanne Muyldermans (82 - taart 14)
  3. Gaëtan Muyldermans (81 punten -taart 12)

Andere deelnemers: Luca Stielemans, Frieda Degreef, Véronique Muyldermans, Joëlle Legrand en Rita Demesmaeker)

Vijf deelnemers zijn dus rechtstreekse afstammelingen (achterkleinkinderen, zoon en dochter)  van Marcel Muyldermans (+) die vele jaren geleden als personeelslid van de bakkerij Linda Vandervaeren (de specialist van de Hoeilaartse kaastaart), wekelijks mee deze lekkernij bakte.

De jurering verliep vlot en de taarten waren allen van een redelijke tot goede kwaliteit. Een echte toptaart was er niet bij. 

De kaastaartenwedstrijd zou een stuk interessanter worden indien er meer tijd en promotie in zou geïnvesteerd worden. Dertien deelnemers is te weinig. Een nieuwe aanpak, misschien los van het Druivenfestival, behoort tot de mogelijkheden. Je kan je tijd immers niet in alles tegelijk steken. De wedstrijd op zich blijft een prima idee maar mist wat uitstraling.

Een dikke proficiat aan de winnaars!

Bekijk de taarten in ons beperkt fotoalbum. Je vind de letters en nummers op de taart.

Foto's: JanVA