Fien zet een stevige Cult '17 neer! (fotoalbum 2017 en 1978)

zondag 12 mrt 2017

Dit weekend ging in Ter IJse te Overijse de 'Cult '17' door. Deze jaarlijkse theaterproducie van de laatstejaars van het SInt-Martinuscollege Overijse trekt al sinds 1978 volle zalen en staat borg voor kwaliteitstoneel dat durft buiten de lijntjes te kleuren. Met "De Oorlog van Fien" lieten de leerlingen het verhaal van een therminaal ziek meisje, Fien, schitterend samenvloeien met de wondere  wereld van Harry Potter.

Deze productie, in een regie van Eric Myard, toont weer eens hoe creatief en orgineel schooltheater kan zijn en hoe met eindeloos enthousiasme en knappe samenwerking een prachtig resultaat wordt neergezet. Proficiat aan de talrijke cast! 

De oorlog van Fien

Twee uur, zo lang heeft Fien nog te leven, maar dat heeft niks te maken met de oorlog daarbuiten. Ze ligt in het ziekenhuis, Pijnstein, met een tumor in haar hoofd. In de laatste twee uur van haar leven reist ze in haar fantasie naar andere werkelijkheden. Haar lichaam en vooral haar tumor blijven achter in Pijnstein, in haar fantasie gaat ze naar Zweinstein, de toverschool uit de wereld van Harry Potter. Daar kruipt ze in de huid van haar favoriete personage: Hermelien Griffel. In de laatste twee uur van Fiens leven voeren dromen en realiteit een bittere strijd in haar hoofd. Er zit geen humor in haar tumor. Of wel?

Foto's: JanVA

De "'Cult' werd voor het eerst georganiseerd in 1978. Het Sint-Martinuscollege heette toen nog Sint-Jozefscollege en ging door onder de naam 'culturele avond' met een productie van de lagere cyclus, de leerkrachten en de hogere cyclus. Drie theaterstukken dus. 

De hogere cyclus speelde zonder enige externe begeleiding het zelfgeschreven stuk 'De Profeet' en we hebben daarvan nog enkele foto's teruggevonden. De avond ging door in de turnzaal aan de Waversesteenweeg en was een groot succes. De acteurs op de foto's zijn vandaag allemaal achteraan in de vijftig. Mooie herinneringen!