Filip Sport vertoeft in Italiaanse sferen!

vrijdag 16 nov 2018

Er was de Sportful Dolomiti Race in Feltre op 17 juni. Met 203km en 4.817hm verdeeld over 4 beklimmingen hoort deze granfondo bij het selecte clubje van de lastigste ééndagsproeven op de granfondo kalender. Er was de eerste week van oktober waar de Toscaanse Strade Bianche het decor vormden voor L'Eroica, een heroïsche rit op stalen vintage fietsen en in de wollen truien van toen. Goed voor 130km en 2.130hm. Het werd de aanloop naar een onvergetelijke week waarbij een rit via Bassano del Grappa ons leidde naar Bormio waar een blauwe hemel uitnodigde voor een beklimming van de Stelvio, een afdaling via de Umbrail pas en een tweede beklimming vanuit Prato naar de 2.757m hoge top.

Met Francesco Moser

Een dag met 106km en 3.420hm op de Garmin. Anderdaags ging het richting Comomeer waar op zondag de Granfondo Giro di Lombardia doorging. Een lastige karwei van 102km met  2.400hm in een prachtig decor inclusief de befaamde Madonna del Ghisalloklim waar ook tijdens onze passage de klokken werden geluid. Tussen onze fietstochten door was er een aangename ontmoeting met Francesco Moser. Wielerlegende en nu wijnbouwer in Trentino. Hij oogt nog steeds scherp en toonde ons met gepaste trots zijn eigen museum. En er was afgelopen zaterdag de Italiaanse Avond. Een klassieker die het actieve wegseizoen van het Filip Sport Cycling Team in stijl afsluit. Geen geur van massage- of kettingolie. 

Wel lekkere Italiaanse hapjes en bijhorende prosecco en wijnen uit de Laars. Zoals steeds werd het een leuk evenement en een fijn weerzien met de FilipSport klanten. Naast het culinaire genot kwam Flander Classics baas Wouter Vandenhaute vertellen hoe hij gepassioneerd raakte door het wielrennen en hoe hij de sport wil moderniseren en aantrekkelijker te maken. We kunnen terugblikken op een sportief hoogstaand wielerjaar. De weersomstandigheden waren top en er vielen gelukkig geen ongelukken te noteren. En nu op naar 2019 !