Gemeenteraad huldigt 2 Laureaten van de Arbeid

woensdag 01 mrt 2017

De gemeenteraad huldigde op de vorige raadsvergadering twee Laureaten van de Arbeid. Het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid kende Stephan Stouffs en Patrick Huvenne een ereteken toe. De gemeente reikte de bijhorende brevetten uit. De Laureaten van de Arbeid maken deel uit van een traditie om mensen te huldigen voor hun professionele inzet, in welke functie ook. De selectie gebeurt per sector en is gebaseerd op beroepsbekwaamheid en sociale inzet.

Stephan Stouffs is architect en in Hoeilaart ook bekend van het Kampala Children’s Centre, een project waar hij nauw bij betrokken is. Weeskinderen en andere kinderen kunnen er opgroeien tot gezonde, evenwichtige volwassenen die voor zichzelf kunnen zorgen en verantwoordelijkheid kunnen opnemen in de Oegandese maatschappij. Het koor van het centrum, Destiny Africa, was al drie keer te gast in Hoeilaart. Stephan werd specifiek gehuldigd voor zijn ‘innoverende kijk’.

Patrick Huvenne kreeg een ereteken voor zijn ‘kennis van hout’. Als regiobeheerder Groenendaal bij het Agentschap Natuur en Bos, staat hij ook volledig achter projecten als Poort Groenendaal en initiatieven als de Open Monumentendag en de Groenendaaldag, die Hoeilaart en het Zoniënwoud dichter bij elkaar brengen.

Frans Van Orshoven, Eredeken van de Arbeid, was eveneens op de plechtigheid aanwezig.