Herbeleef het aperitiefconcert met Iris Keijzer (video)

woensdag 08 mei 2024
play video

Vorige zondag, 5 mei 2024 bracht Iris Keijzer (12 jaar) een aperiitiefconcert in het GC Felix Sohie, in een organisatie van 'Plezant & Interessant' (Davidsfonds Hoeilaart). Deze talentvolle Hoeilaartse pianiste bracht werk van Hummel; Back, Liszt, Sibelius, Lavallee, Chopin, Tchaikovsky, Grieg ... Hoeilander.be is bijzonder blij deze uitzonderlijke gebeurtenis te kunnen aanbieden in deze 42 miunten video.

Iris werd geboren op 3 december 2012 in Ukkel. Zij zette haar eerste stappen in het pianospelen op drieënhalfjarige leeftijd met professor Anait Karpova. In 2019, op 6-jarige leeftijd, speelde ze het Adagio uit Concerto No. 1 in D-minor van J.S. Bach met het Tarnow Kamerorkest onder leiding van Masahi Katayama op het IVe Tarnow International Piano Festival, Polen. Hetzelfde jaar in december kreeg Iris de kans om als jong talent op te treden tijdens het César Franck concours in Kraainem.

Iris speelt graag in het openbaar en ze neemt regelmatig deel aan verschillende concerten om haar passie voor muziek te delen. In 2022 won Iris de eerste prijs in de Internationale Competitie 'Magic Planet' in Moskou in de categorie 'Jonge componist' met haar trio-compositie “Mattinata nella foresta” (Ochtend in het bos). In 2023 mocht ze de Hoeilaarse ‘Zilveren Pien’ in ontvangst nemen. Dit jaar (2024) ontving Iris de eerste prijs in de International Bell'Arte Piano competitie (Braine l’Alleud) en de derde prijs in de Steinway pianocompetitie (Brussel).

Programmaboekje in bijlage. Met dank aan eethuis "De Commerce"

Camera: Eddy Bergiers-  Licht: Wim Latui -  Postproductie: Jan Van Assche