Heren 6 Jonge Wingerd is kampioen van België

maandag 23 sep 2019

Zondag 22 september is een historische dag geworden voor TC De Jonge Wingerd. De mannen van Heren 6 hebben zich als eerste volwassen interclubploeg ooit tot kampioen van België gekroond. En hoe. In een zinderende en slopende finale werd er met 2-4 gewonnen op de velden van de buren van TC 1310 La Hulpe. Wij lazen het volgende verslag op hun website:

Onder een stralende zon en met supporters van de Jonge Wingerd die zo talrijk waren afgezakt dat het wel een thuismatch leek, kon de Heren 6-ploeg in ideale omstandigheden aan hun finale beginnen. Dat het spannend ging worden, had iedereen verwacht, maar de rollercoaster die de fans en spelers soms doorstonden was op zijn zachts gezegd niet geschikt voor hartlijders.

Eerste man Arno Velle begon voortvarend aan zijn wedstrijd en leek de hoger geklasseerde tegenstander in de pan te gaan hakken. Bij een 5-4 voorsprong in de tweede set en een matchpunt draaiden alle rollen plots om. De matchbal werd weggewerkt, de tweede set werd verloren en de decompressie sloeg toe. Een jammere 1-0 achterstand als gevolg.

Waar Arno zo voortvarend begon, zagen we bij tweede man Rutger Vranken het omgekeerde scenario. Een twijfelachtig begin en de eerste set was al snel weg. Maar in het kopje zat het goed. Rutger vond zijn ritme en haalde het eerste punt voor de JW binnen na een thriller waarin hij de derde set met 6-4 won.

Met een 1-1 gelijkspel. Konden Bernard Bossaert en Finn De Vos, respectievelijk derde en vierde man, het veld betreden. Bernard oogde zelfzeker en speelde ook zo. In twee nipte sets wist hij op de belangrijke momenten telkens het hoofd koel te houden en zette hij de JW op een 1-3 voorsprong.

1-3 zegt u? Jawel, want onze vierde man Finn steeg boven zichzelf uit. Met zijn atypische stijl bracht hij elk balletje terug om het publiek en vooral zijn tegenstander helemaal gek te maken. Finn was zondag op geen foutje te betrappen en kraakte op geen enkel moment. Dat deed zijn tegenstander wel, getuige de zware 6-1 cijfers in de tweede set. Hier en daar weerklonk “Finn-tastisch!”.

Na wat rekenwerk werd het al snel duidelijk dat we in de beslissende dubbels nog één set moesten winnen om mathematisch zeker te zijn van de titel van kampioen van België. Arno en Finn speelden de tweede dubbel en Thomas Maurin kwam in de eerste dubbel Rutger bijstaan. Al is bijstaan zacht uitgedrukt, want Thomas en Rutger speelden ontketend. De tegenstand werd weggeblazen en de eerste set werd met 6-0 gewonnen: Kampioen van België!

Naast de velden werd al gejuicht, gelachen en gefeest, maar op het veld was het nog bittere ernst. Arno en Finn gingen eervol onderuit. En Thomas en Rutger wonnen na enige decompressie de tweede set nog met 7-6. De historische 2-4 zege tegen TC La Hulpe, een uiterst sportieve finalist, stond zo op het bord. De Heren 6-ploeg heeft op zondag 22 september 2019 clubgeschiedenis geschreven met de eerste Belgische titel ooit voor TC De Jonge Wingerd.

Vanuit de club willen we alle spelers die aan deze ongelooflijke campagne hebben bijgedragen duizend maal proficiat wensen. En ook alle ouders, familie, supporters en vrienden die hen hebben bijgestaan op deze historisch zegetocht willen we bedanken.

Een dikke proficiat aan de spelers van 6H!