Het beste boek van 2019 (stem nu!)

zaterdag 11 jan 2020

Welk boek werd het meest uitgeleend, wat lezen de Hoeilanders het liefst? In de aanloop naar Toast Literair organiseren we een verkiezing onder de lezers. Als het jaareinde nadert, begint het bij de bibdames te kriebelen. Er moeten lijstjes worden gemaakt, statistiekjes, overzichten, welk boek werd het meest uitgeleend, wat lezen de Hoeilanders het liefst? Daarom organiseert de bib elk jaar in de aanloop naar Toast Literair een verkiezing. Welk boek las jij het liefst, of van welk boek vind je dat het de titel 'Beste boek van 2019' verdient? Laat het ons weten en maak kans op één van de vijf boekenbonnen (ter waarde van € 30). Klik hier voor het stembulletin!

Maak in de longlist kennis met de 40 titels. Deze lijst kwam tot stand op basis van de uitleenlijsten van de bib en wordt dus grotendeels bepaald door de lezers. Omdat boeken die in het najaar verschenen mathematisch gezien minder hoge uitleencijfers kunnen scoren, en omdat het ene boek al sneller te lezen valt dan het andere, en omdat we niet van alle veelgevraagde titels een e-boekversie hebben, werken de bibdames de lijst bij met titels waarvan ze vermoeden dat die ook in de smaak (zullen) vallen. Zo komen we tot een min of meer evenwichtige weerspiegeling van de keuze van de lezers van de Hoeilaartse bib.

Kies één, twee of drie titels die volgens jou de eervolle vermelding verdienen en geef ze door op het stemformulier. Na 11 januari worden de stemmen geteld. De 5 boeken met het meest stemmen worden tijdens Toast Literair voorgesteld. Daar bepalen de aanwezigen welk boek bekroond wordt. 

Toast Literair is het nieuwjaarsaperitief van Davidsfonds en de bib. Het wordt zelfs gesmaakt door mensen die geen leesbeesten zijn. We kiezen niet alleen het Boek van het Jaar, maar verorberen ook uiteenlopende leestips en boekenweetjes en genieten van bubbels en hapjes : zondag 19 januari om 11u in GC Felix Sohie. Iedereen welkom !