Hoeilander met Chinese pentathlonploeg naar Rio de Janeiro

dinsdag 05 jul 2016

Enkele maanden geleden berichtten we je al over onze Hoeilander, Benny Vandervaeren, die de Chinese pentathlonploeg traint voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nog een dikke maand en het is zover, het uur van de waarheid.  Benny is door de Chinese pentathlonfederatie aangeworven om het niveau van de ruiters naar de top te brengen. De vijf sporten zijn lopen, laserschieten, zwaardvechten, zwemmen en paardrijden (jumping).  Benny stuurde ons wat nieuws vanuit Bejing. 
 
We zijn 2016 begonnen met een testevent voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit was zoals een wereldbeker 'Moderne Pentathlon'. De wedstrijd ging door in het Deodorostadium waar ook de Olympische Spelen zullen plaatsvinden. De atleten hadden hun voorbereiding van de winter afgerond en deze wedstrijd was de ideale manier om het trainingsresultaat te evalueren en onze ploeg te vergelijken met de andere landen. Dat is zeer vlot verlopen. De laatste finaledag hadden we wat pech door zware regenval. Hierdoor belandden we juist naast het podium. 
 
Na Rio de Janeiro volgde nog een wereldbekerwedstrijd in Hongarije en het wereldkampioenschap in Moskou. In Moskou behaalde het Chinese meisjesteam een zilveren medaille per team en de laatste dag, in de landenwedstrijd, werd China  tweede. Dus tweemaal zilver op het wereldkampioenschap voor een belangrijk deel te danken aan een heel knap jumpinggedeelte. 
 
Momenteel zijn we in de laatste rechte lijn beland naar RIO. We hebben nog enkele weken alvorens we op 4 Augustus naar Brazilië afreizen. De huidge training is zeer intensief en voor de atleten zeker niet makkelijk, gezien de hoge zomertemperaturen in Beijing.
 
Op 4 augustus is het dus richting Sao Paulo waar we eerst op trainingkamp gaan alvorens door te reizen naar Rio de Janeiro waar het echte werk voor de ploeg begint op 18 augustus.  -  Benny Vandervaeren.
 
Wij wensen Benny en het Chinese team heelveel succes en supporteren zeker mee!