Hoeilander wint Belgische nobelprijs

dinsdag 23 mei 2017

De Francqui-Prijs 2017, dit jaar in de Biologische en Medische wetenschappen, werd toegekend aan onze Hoeilaartse erebruger, Steven Laureys, professor in de neurologie aan de Universiteit van Luik. Hij is een geboren en getogen Doender.  Het Vlaamse publiek kon kennismaken met zijn indrukwekkende werk in de tv-reeks Topdokters. Steven staat aan het hoofd van de Coma Science Group(externe link), een transdisciplinaire wereldautoriteit op het vlak van onderzoek naar coma en bewustzijnsstoornissen.

De jury van gerenommeerde internationale experts kent de Francqui-Prijs 2017, vaak ook de Belgische nobelprijs genoemd, toe aan deze buitengewone onderzoeker en arts omwille van zijn baanbrekend onderzoek inzake de diagnose, prognose en behandeling van hersenletsels en bewustzijnsstoornissen. 

Daarnaast hebben zijn bevindingen ook ons denken beïnvloed over de ethische en juridische aspecten in discussies over levensbeëindiging en chronische behandeling. De officiële uitreiking van de prijs vindt plaats op 13 juni in het Paleis der Academiën in Brussel.

Steven Laureys was vorig jaar nog te gast op het cultuurweekend van het Davidsfonds waar hij een boeiende lezing gaf voor een uitverkochte zaal.

We wensen Steven uiteraard een dikke proficiat!